1.11.09

Rustfri lækkerier

I går stod den på arbejde på båden. Havnen summede af aktivitet, for det er tid for mange bådejere at få båden rigget af og sat i vinterhi på land. Vores har jo stået på land siden sommeren 2007, så den slags sysler er jo ligesom ikke aktuelle for vores vedkomemnde.

Jeg havde derimod en aftale med smeden, som er ved at lave et stævnbeslag til os og den slags er virkelig paskram, så der skal laves mange tilpasninger, inden det er klar til montering. I går var så den store dag, hvor beslaget skulle stå sin prøve - og det passede som hånd i hanske!(Billederne er fra mobilen - taget i det svindende lys, derfor den blå farve)

Næste etape består i at få svejset den nye bov (ankerspryd) fast på beslaget - og det er en endnu større paskramsudfordring, som man er nødt til at være to til. Forhindret af det tiltagende vintermørke i at få klaret den detalje i går også, er jeg nødt til at tage på havnen igen tirsdag morgen, så der er lys nok til at smeden kan se, hvad det er, han laver. Men jeg gør det gerne, for jeg glæder mig sådan, til det hele er klar til den endelige montering.

Kæresten, der stadig befinder i Middelhavet, underrettes løbende via mms, men jeg tror nok, han er ved at revne af nysgerrighed efter at se, hvordan det hele kommer til at se ud i 3D og fullsize. Det bliver godt, det er der ingen tvivl om!

5 kommentarer:

 1. Jammm hvor er det flot. Jeg håber ikke at den skal bruges til at stange andre skibe, men kun til at bryde igennem en bølge eller to, som er lidt for høje.

  Sur alting fast! Gå op mod vinden :-)

  SvarSlet
 2. Waurv - det er vidst ikke saadan en helt almindelig smed der staar for saadan noget.

  SvarSlet
 3. >Donald
  Der skal ikke stange noget som helst - det skal bruges til at sikre vores forstag i og være med til at bære ankerspryddet, som kommer til at stikke 80 cm længere frem end beslaget.

  SvarSlet
 4. >Tina
  Nej, han arbejder kun i rustfrit stål, men det gør han til gengæld også så godt at han bliver headhuntet til opgaver allevegne - helt i Spanien er der bud efter ham. Men han er også virkelig dygtig!

  SvarSlet
 5. Det er ikke så ligetil at arbejde med rustfrit stål, det svejses ikke på samme måde som andre typer jern og stål. Det vidste jeg godt, men at der ligefrem er specialister, det er interessant.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!