12.2.10

Darwins fødselsdag

Charles Robert Darwin blev født d. 12. februar 1809 og han er sandsynligvis den enkeltperson, der har haft størst betydning for den moderne biologis udvikling. Hans evolutionsteori, fremsat i hovedværket On the Origin of Species by Means of Natural Selection fra 1859 (Oversat til dansk i 1872 under titlen "Arternes oprindelse", og nyoversat i 2009 - 200-året for Darwins fødsel), er en bærende teori for store dele af den biologiske forskning.

Læs mere om Darwin her.

2 kommentarer:

 1. Jamen det er da også fantastisk at han kunne beskrive det på en måde, så det blev almindeligt forstået!

  Men har man ikke oversimplificeret nogle af hans konklusioner? Det ene organ fungerer på én måde i en art og på en anden måde i en anden art, men de har begge samme organ/del, som fx. blindtarm der er en ekstra mave i nogle fordøjelsesystemer etc. deraf kunne man sådan set godt udlede en læresætning om at livet har en grundtegning, som tilpasses (ved bedre overlevelse) af den art, der udvikler den på smarteste måde.
  Nej det er ikke stedet at begynde sådan en længere udredning :-)
  Tak for link.

  SvarSlet
 2. Vi skal også huske at takke Alfred Russel Wallace for at give Darwin det afgørende spark bagi for at fuldføre Arternes Oprindelse.
  Sært at tænke på, at den bedst undersøgte teori om evolutionen stadig beskedent kaldes, ja, nemlig: teori, mens vi stadig poster enorme resurser i religioner, nogle af dem må der end ikke sættes spørgsmålstegn ved.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!