26.2.10

Er det ikke koldt?Et af de hyppigste spørgsmål jeg blev mødt af, mens vi boede i båden, inden vi påbegyndte renoveringen, var spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er temmelig koldt sådan at bo i en båd.
Dertil er svaret meget enkelt et stort NEJ.
Når vi ligger i havn, har vi to små varmeblæsere tændt, og når man dertil lægger den varme, som frigives når vi laver mad samt fire tændte fyrfadslys og en petroleumslampe, ja så har vi tit haft det så varmt, at vi har måttet åbne dørene til cockpittet for at komme af med noget af varmen. Som hovedregel er det mærkbart koldere hos folk, som bor i huse og lejligheder.
Forestil dig en lille, lavloftet halvandenværelses lejlighed, som er isoleret overalt med 100 mm glasuld - så har du et meget godt billede af vores boligsituation i relation til vame/kulde.

Vi er nu ved at installere et dejligt nyt Refleks pottefyr samt radiatorer, som vil give os frihed til også at ligge for anker i koldere vejr, samt spare gevaldigt på elregningen. Pottefyret får brændstof fra samme tank som motoren, dvs. det kører på diesel. Vi planlægger ydermere at isolere med rumisoleringen under dørken, som pt. er det eneste sted, der ikke er isoleret, dvs. der godt kan blive en lille smule fodkoldt om vinteren, og det vil selvfølgelig bringe brændstofforbruget yderligere ned.

Så nej, det er IKKE koldt at bo i en båd (som vores). Tværtimod.

4 kommentarer:

 1. Det var godt at høre at det ikke er koldt selv om det er koldt udenfor :-)

  Jeg tror I får en hyggelig kahyt med på jordomsejlingen takket være opfindsomheden og den positive ånd.

  Men det _er_ altså koldt på det billede af wire over pæl, som du har på i dag :-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt lidt at læse om alle de detaljer i arbejder med i forbindelse med bådrenoveringen. Det lyder umiddelbart, som et stort arbejde men også spændende og givende, når helheden begynder at forme sig :-)

  SvarSlet
 3. >Donald
  Ja, billedet er taget på en kølig dag :-)
  Vi nærmer os støt og roligt et resultat som vi synes, vi kan være bekendt og som vi tror, vi vil blive tilfredse med - men det har sørme også krævet både mange overvejelser og meget arbejde :-)

  SvarSlet
 4. >Fisker
  Det er jo egentlig bare min hverdag, men jeg forstår godt hvad du mener, for det er ikke en hverdag, der ligner alle andres, må jeg jo indrømme. Så jeg lukker lidt mere op for posen, fordi der er flere som har spurgt ind til detaljerne - og samtidig fungerer bloggen jo også som min egen digitale hukommelse :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!