23.3.10

Krea-kit til langturssejlads

Med udsigt til en årrække med meget lidt plads og samtidig perioder med god tid til kreative udfoldelser, har jeg måttet lægge hovedet lidt i blød for at finde på projekter, der ikke kræver hverken plads, strøm eller avanceret udstyr. Kæresten er så afgjort den af os, der har trukket det længste strå på male- og tegnetalentkontoen, så jeg overlader trygt papir, pensler, penne og farver til ham - men jeg vil jo også gerne selv kunne kaste mig over noget, når lysten til kreative udfoldelser melder sig.

I varmen er det ikke lige strikketøj og hækleri, der trækker mest. Orkis, som ellers ikke fylder særlig meget, har jeg aldrig rigtigt fået styr på og produkterne er egentlig også lidt for mormoragtige til min smag. Min store væv er kommet i pension, og kammen på perlevæven vil med usvigelig sikkerhed ruste med det samme vi rammer tropernes høje luftfugtighed (desuden er små perler noget rod at håndtere på gyngende grund). Jeg ynder ikke at sy i hånden og har ikke andre ambitioner i den retning end at producere de gæsteflag, vi får brug for i de kommende år - så hvad skal jeg så finde på?

Da Netto for et par uger siden havde broderigarn på tilbud, kom jeg i tanke om de armbånd, jeg i gymnasietiden masseproducerede til venner, veninder og salg på markeder - så jeg købte en håndfuld garnpakker med hjem for at kunne genoptage denne syssel (så har jeg også noget at kunne forære væk af, når vi møder nogen, vi får lyst til at betænke med en lille hjemmelavet gave). Siden har jeg fundet ud af, at det åbenbart har været trendy at knytte de sidste par år, og efter en tur i min mors velassorterede håndarbejdebibliotek, har jeg nu en stak laminerede fotokopier af opskrifter samt en rulle knyttegarn at føje til mit lille krea-crusing-kit. Og mon ikke jeg også falder over en enkelt muslingeskal eller et sneglehus undervejs, der kan bores hul i, så skattene kan indkorporeres i et smykke eller to?

Med os bringer vi desuden et lille sæt billedskærerjern, så hvem ved om jeg kaster mig ud i at snitte i eksotisk drivtømmer undervejs - men jeg vrider stadig min hjerne, så hvis du har nogen gode forslag, vil jeg blive meget glad for dine input :-)

18 kommentarer:

 1. At knytte er jo naert beslaegtet med at sejle, saa det er da en formidabel ide. Du kunne evt oeve dig i nogle af alle de flotte knob de altid viser paa de store sejlskibe. Hvis de er lavet i noget fint garn kan de garanteret pynte paa saadan et lille armbaand eller maaske en til at haenge om halsen.
  Jeg ved du sagde at strikketoejet nok ikke var noget i tropevejret, men hvis du vaelger en rigtig fin og tynd silke og et stort moensterproject til et sjal, saa er det jo noget der naesten ingenting vejer, men som tager en hulens tid at lave og saa er det da et smukt minde fra jeres tur...
  Der ud over ville jeg foere dagbog og tage billeder i tonsevis!

  SvarSlet
 2. Det lyder som en fantastisk idé - og et skønt minde at drysse omkring sig på vej over verdenshavene til de mennesker I møder!

  Så længe dit drivtømmer-snitteri ikke er på en tømmerflåde, så kan det vel også være meget sjovt - måske finder du helt nye aktiviteter undervejs inspireret af rejseriet?

  SvarSlet
 3. Det lyder som virkelig hyggelige, gode og pladsbesparende aktiviteter. Jeg får helt lyst til selv at gå igang. ;)

  Hvad med også at medbringe noget lædersnor til de knyttede armbånd? Sådan nogle armbånd er også utrolig fine. Især hvis du påtænker muslinger o.l. som pynt.

  SvarSlet
 4. Det lyder som en fed ide at knytte armbånd, hvad med ord, sætninger og billeder..??

  SvarSlet
 5. Jeg er vild med det Lotte - også ideen om at man så kan forære et armbånd væk..

  SvarSlet
 6. He he ... det lyder, som om det er et stort kreativt projekt i sig selv at finde ud af, hvad du kan være kreativ med undervejs :-).

  Det der knytteri dyrkede jeg også en del ... for maaange år siden (og lidt da min datter var lille). Faktisk har jeg stadig et kæmpe hjerte knyttet i tov (fra da jeg var 11-12 år) - det hænger på hoveddøren hvert år til jul

  SvarSlet
 7. Kommer du til cocos-land vil du jo nok finde materiale nok til at lave hårspænder, kamme, knapper og andet i fint polerede cocos-skaller.
  Det samme med perlemor og muslingeskaller. Som altsammen kan indgå i dine macramé-bånd.

  SvarSlet
 8. Hej søde Lotte! Det lyder da som en rigtig hyggelig idé!
  Du ku' også overveje lidt hækling måske? Fylder vist heller ikke så meget, og der kan du også få lavet nogle rigtig flotte småting til dig selv og til give-aways - prøv fx at google 'crochet jewellery' :-)
  Stort krea-knus fra Maria

  SvarSlet
 9. Det var en god ide. Det må være rart at have noget at holde sig til :-)

  SvarSlet
 10. >Tina
  Det er ikke nogen dum idé - men jeg er bare ikke rigtig et sjal-menneske... Til gengæld kan du være helt rolig for at jeg vil komme til både at skrive og fotografere :-) Men det er en anden form for nørkleri og en, der som regel ikke er så let at forene med samtaler og den slags indslag af multitasking.

  SvarSlet
 11. >Nille
  Det kan sagtens tænkes. Jeg syntes bare, at jeg havde behov for en slags basis-kit til at tage med herfra for så at supplere med nye materialer eller andre typer håndarbejder undervejs.

  SvarSlet
 12. >Mona
  Jeg har faktisk tænkt tanken, men der er bare lige den uheldige omstændighed, at læder er et no-go på en langturssejlads. Høj fugt- og saltholdighed i luften i troperne får simpelthen læder til at mugne i løbet af ingen tid. Så jeg må holde mig til sejlgarn og lignende materialer, men det tror jeg også sagtens, jeg kan få nogle fine ting ud af.

  SvarSlet
 13. >Inge
  Ord og billeder giver helt sig selv, det bliver sandsynligvis faste indslag i dagligdagen - men i mit kreakit har jeg brug for småting, jeg kan bringe med mig og udføre selvom jeg samtaler med andre samtidig.

  SvarSlet
 14. >Charlotte
  Der er noget særligt over små gaver, man selv har skabt. Du er jo selv en mester i disciplinen (jeg har virkelig slidt de sokker, du gav mig for et par vintre siden!)

  SvarSlet
 15. >Bente
  Ja, og jeg hygger mig jo samtidig gevaldigt med det. Heldigvis.
  Jeg har aldrig selv knyttet (selvom gymnasietidens armbånd vist alligevel var en slags knytning), så jeg glæder mig lidt til at lære det.

  SvarSlet
 16. >Aage
  Ja, kokos er et skønt materiale - så jeg må hellere sørge for at få en lille sav, måske en løvsav?, med til at skære skallen ud med.
  Jeg tænker også, at jeg måske vil støde på andre ting undervejs, som kan snittes og poleres til figurer eller vedhæng - på nogle Stillehavsøer findes der stenarter, som er tilpas bløde til at man kan arbejde i dem ved håndkraft.

  SvarSlet
 17. >Maria
  Hvor hyggeligt med en kommentar fra dig! Jeg har faktisk tidligere hæklet blomster til brocher, men jeg har det lidt sådan, at når jeg har været bidt af en bestemt ting og lavet den fx i alverdens farver og med forskellige garntykkelser og -kvaliteter, så er lysten ligesom udtømt. Men med en anden indgangsvinkel, så kunne det måske godt tages op igen. Og jeg sidder lige og kommer i tanker om at hækle små bamser og fingerdukker - så måske jeg skulle snige et par hæklepinde ned i mit kreakit også.

  SvarSlet
 18. >Donald
  :-) Jeg er sådan en, som bare godt kan lide at have hænderne beskæftiget...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!