11.3.10

Unødvendige bekymringer

Jeg er ikke helt imbecil når det kommer til tal og regnskaber, men jeg er heller ikke nogen finansiel gudinde (måske jeg skulle prøve et Millionøsekursus?). Således havde jeg fået mig selv godt og grundigt overbevist om, at jeg med stor sandsynlighed skyldte en pokkers bunke i skat, fordi jeg pga. jobskiftet i begyndelsen af 2009 ikke kunne videreføre min pensionsordning og derfor ikke fik indbetalt pension i et halvt år. Dermed manglede jeg jo noget fradrag i forhold til 2008.
Men på en eller anden måde er opgørelsen faldet ud til min fordel i stedet. Ikke om jeg helt begriber det, men jeg HAR tjekket - og tjekket igen - og den er god nok. Jeg får en slat skat tilbage og det er vældig dejligt og føles meget bonusagtigt, men det som betyder allermest er, at jeg ikke - som frygtet - skylder en hel masse.
Jeg havde altså gruet for årsopgørelsen fuldstændigt uden grund, og det bekræfter blot endnu en gang, at bekymringer ikke betaler sig, som Susling også meget fint beskriver det her.

Nu er der lagt en flaske bobler på køl. Det er altid rart med en anledning og den her er en altså af de bedre.

16 kommentarer:

 1. Jeg har selv været lidt bekymret om jeg nu havde fået det rettet rigtigt fra job til su...men jeg får en meget pæn sum penge tilbage, som luner godt i en su tid ;-)

  Godt at høre boblerne er på køl, det lyder skønt!

  SvarSlet
 2. Herlig overraskelse! Altså, det der skat skal man jo også nærmest være ekspert for at kunne gennemskue. Jeg opgave for flere år siden, dengang ikke engang Skats medarbejdere i Århus kunne gennemskue min selvangivelse med udenlandsk indkomst!

  SvarSlet
 3. Tillykke med "guldet", jeg håber I nød boblerne:-)

  SvarSlet
 4. Det er altid skønt! Jeg får varmepenge tilbage - og jeg havde netop gruet for det også. Med stigende energipriser og en koldere end sædvanligt vinter - det var meget uventet.

  Til gengæld vil jeg altså heller ikke fryse... så må det koste! Men nu kan jeg varme mig ved tilbagebetalingen :-)

  SvarSlet
 5. Nix, jeg tror ikke, du skal snuppe et Millionøsekursus. Det er du for kvik til. Af ren nysgerrighed deltog jeg engang i et intromøde til et af de kurser og - herre jemini - det var da en omgang varm luft!

  Men tillykke med tilbagebetalingen fra SKAT ;-).

  SvarSlet
 6. Der er ikke meget, der kan måle sig med overraskende skattepenge, der kommer en i møde. Nyd det - og brug nu ikke dem alle på bobler

  SvarSlet
 7. Bekymringer .. Jeg har netop skrevet et blog indlæg om dette.

  Mit mantra som jeg fik af en australsk coach er

  Cross the Brigde when you get there.

  Sæt det op på din computer eller dit køleskab, hvis du har brug for at blive mindet om at:

  der ikke er grund til at bekymre sig om ting, du IKKE ved om VIL ske.

  Koncentrer dig i stedet om at planlægge og tage hånd om DET, der SKAL ske.

  Hvilket du jo er godt i gang med.

  Tillykke med pengene

  SvarSlet
 8. Aaah! Det var godt at høre. Det er fordelen ved kildeskat-trækprocent at man altid rammer nogenlunde rigtigt, og når indkomsten bliver mindre er fradragene som regel stadig de samme.

  SvarSlet
 9. >Marianne
  Ja, det er ekstra dejligt at få penge tilbage, når man er på SU - tro mig, jeg har ikke glemt hvordan det er!

  SvarSlet
 10. >Grønlandspost
  Min far har også haft sine udfordringer de gange han har haft en svensk indkomst - tænk at det skal være så besværligt?!

  SvarSlet
 11. >Ravheks
  Tak, vi nyder altid boblerne :-D

  SvarSlet
 12. >Nille
  Jeg kan heller ikke fordrage at fryse! Men herligt at du har fået både varme og penge tilbage :-)

  SvarSlet
 13. >Bente
  Jeg skal absolut ikke på Millionøsekursus, men ironien skinnede vist ikke rigtigt igennem i indlægget :-) Kurserne bliver ofte holdt der hvor jeg arbejder, men det giver mig ikke mere lyst til at deltage (man skal i øvrigt også have penge nok for at betale for at deltage, grin!)

  SvarSlet
 14. >Zette
  To tredjedele af Danmarks befolkning har jo fået penge tilbage i SKAT, og selvom det giver mig en dårlig smag i munden, fordi det går ud over vores allesammens velfærd, så varmer de penge altså meget godt lige nu. Men bedst af det hele var det, at jeg ikke skyldte, sådan som jeg troede, jeg ville gøre. Bare rolig, de bliver ikke brugt på bobler allesammen.

  SvarSlet
 15. >Mette
  Cross the Brigde when you get there! Det kan jeg godt lide!!! Tak :-)

  SvarSlet
 16. >Donald
  Det hænger vist også sammen med nogen skattelettelser i denne omgang? Så mens jeg glæder mig over at der går penge ind på min konto har jeg det også skidt med at det sker på velfærdens bekostning.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!