7.5.10

Digitale udfordringer

Vi skal have ny og fælles website/blog-ting, Skipper og jeg. Det er næsten som at skulle flytte sammen! Og det er tilsvarende forbundet med udfordringer i retning af beslutninger om hvilke elementer, der skal med og hvilke som skal udelades. Og for at det ikke skal være løgn, så er det heller ikke lige til at gennemskue, hvordan vi rent teknisk kan få det til at fungere.
Jeg vil gerne have en wordpressblog. Fordi det virker og fordi jeg har tiltro til, at jeg kan lære at navigere i maskinhuset i forhold til vores behov. Men for at kunne bruge vores kortbølgeradio (SSB - single side band) og tilhørende Pactormodem til at uploade indlæg på bloggen (når vi fx ligger midt ude på et ocean), er vi nødt til at oprette en sailblog. For at integrere den i en wordpressblog (så vores besøgende på eget domæne ikke sendes videre til sailblogs.com/member/hvadvinufinderpåatkaldevoressite) ser det ud som om, at vi ikke kan bruge den gratis version af sailblogs, men må abonnere på den udvidede version til 95$ årligt, for at få adgang til API (Application Program Interface).

Argh! I forvejen koster det 250$ årligt at abonnere på sailmail, og vi skal selvfølgelig også betale et eller andet for eget domæne. Jeg er heller ikke lige stødt på nogen, der helt gratis har lyst til at lave vores wordpressblog (hvilket er fair nok, men det ville nu være herligt) - så det begynder at løbe op. Hvor meget betyder det for os (muligvis mest mig) at vores indlæg bliver postet på eget domæne? Er det ikke ligemeget at læsere videredirigeres til sailblogs? Jeg må indrømme, at jeg efter flere år med blogspot er moden til at flytte til eget domæne og det virker altså også en tand mere professionelt - men så kan man jo begynde og diskutere, om det er et vigtigt signal at sende eller om det vigtigste trods alt ikke er, at familie og venner m.fl. har en mulighed for at følge med?

Lige nu savner jeg virkelig at kende nogen, der har gjort sig lignende overvejelser og har erfaring med at blogge via SSB til eget domæne...

6 kommentarer:

 1. Held og lykke med det hele Lotte, kan desværre ikke hjælpe, lige på det område. Men det bliver så spændende af følge jer. Mange hilsner fra Jens også.

  SvarSlet
 2. Jeg vil da gerne sætte en WP blog op for jer ganske gratis, men jeg har ikke den fjerneste erfaring med SSB :)

  SvarSlet
 3. >Sister
  Tak - jeg håber, det kan lykkes at få sat noget op, som fungerer. Du må hilse Jens tilbage :-)

  SvarSlet
 4. >Anna
  Pas på hvad du siger ;-) Tænk om jeg tog dig på ordet... TAK for tilbuddet i hvert fald. Jeg undersøger lige lidt mere, hvordan det fungerer med det SSB-noget. Og så skal skipper og jeg vist også liiiige blive lidt mere enige om design, før vi kaster os ud i noget konkret, grin.

  SvarSlet
 5. >Sara
  Nej, det aner jeg ikke hvad er. Må straks tjekke det ud :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!