2.5.10

"Ferie"

Jeg har fri hele næste uge. Faktisk har jeg ligesom de fleste andre i Danmark haft fri siden torsdag eftermiddag og det giver en samlet sum på hele ti sammenhængende fridage! De falder på et godt tidspunkt, selvom det stadig er for koldt om natten, til at vi kan gennemføre ret mange udendørs projekter - det er simpelthen ikke varmt nok til, at malingen kan hærde hensigtsmæssigt. I stedet rykker vi godt på en hel del af de projekter, der foregår om læ (under dæk) og det er en stor tilfredsstillelse at se skibet vokse frem af kaos i en mere og mere sammenhængende form. Vi har blandt andet fået afsluttet et projekt, som kæresten har drømt om, siden han købte båden tilbage i forrige århundrede!

Ved overgangen mellem ruftag og dæk (dvs. mellem kabys/nedgang/kortbord og salonen) har der tidligere ikke været noget aptering, blot noget grimt skumagtigt vægbeklædning. Det isolerede ikke så godt og det var ikke muligt at bruge arealet til ophæng af noget - spilplads med andre ord. Og grim spildplads kan vi ikke lide.
Efter at have monteret smigskårne lister til montering af en 3 mm finerplade og udarbejdelse af skabelon til denne, gik vi i gang med at lave skabelon til vores rumfærgeisolering. Det gik forbløffende let at skære og montere isoleringen og efter at have monteret den færdigmalede apteringsplade udenpå, var der simpelthen ikke grænser for begejstringen.

Det færdige resultat 
(se venligst bort fra det omgivende kaos)

Nu ser det ud som om, det altid har været sådan og folk som kommer ombord for første gang gør sig ikke begreb om det antal arbejdstimer der ligger i denne lille del af hele bådens interieur. Men VI ved det, og vi glædes dagligt over resultatet. Nu mangler der bare en pynteliste forneden og så kan ur og barometer blive monteret.

4 kommentarer:

 1. Skønt at I får noget for hånden smukt bliver det og godt du også nyder din ferie. Det er det ferier og livet handler om at nyde det man gør og at det er meningsfuldt. Jeg holder også mit fokus. Jeg har skrevet om mine 5 fokuspunkter på min blog- det virker når man holder fokus. We both know. God arbejdslystfokusferie
  CU

  SvarSlet
 2. Skal der ikke også være et sladrekompas? Eller hænger det over skippers køje?
  Jeg mente ellers, jeres båd var ældre, fra forrige årtusind.
  ;-)

  SvarSlet
 3. >Mette
  Jeg er virkelig begyndt at skære ind til benet nu. Har meldt mig ud af mine bogklub (på trods af at vi kun mødtes en gang om måneden - men bøgerne skal jo også læses) og Kreacorner samt skruet mine to ugentlige træningsgange ned til én - alt sammen for at frigøre tid og fokus nu hvor det for alvor gælder.

  SvarSlet
 4. >Aage
  Jo det ville være herligt med et sladrekompas - men det eneste sted vi har kunnet finde sådan et er hos Defender i USA, og det er ikke helt billigt. Så det er på ønskesedlen, men er ikke et must.
  Og du har helt ret i, at skuden er fra forrige årtusinde - men hun holder sig godt (med vores hjælp forstås).

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!