1.7.10

L for LANGTURSSEJLERNE

Mauritius 2003

Når man, som vi, har planer om at sejle langt, er det en rigtig god idé at være medlem af Foreningen Til Langturssejladsens Fremme (FTLF) - på internationalt: DOCA (Danish Ocean Cruising Association). Foreningens hovedformål er ganske enkelt at "medvirke til udbredelsen af kendskabet til og muligheden for aktiv deltagelse i langturssejlads". Gennem foreningen sker der en livlig udveksling af erfaringer, man har mulighed for at sælge/købe brugt grej og der er ikke mindst en gastebørs, som gør det muligt at finde gaster eller som gast finde både, der mangler gaster. Foreningen råder over et stort bibliotek, den afholder kurser og foredragsaftener, og der er mulighed for at få masser af råd og vejledning i alt fra køb af båd og indregistrering til vejledning af mere teknisk karakter. Dertil udgiver FTLF også litteratur, der er relevant for netop langturssejlere. Bl.a. har jeg for nyligt siddet og bladet i "Skibsapoteket - Medicin ombord", som giver en lang række gennemprøvede råd til lige netop den del af sejladsplanlægningen.

Der findes en række internationale pendanter til FTLF, hvoraf den mest kendte nok er Seven Seas Cruising Association, der dækker et gigantisk netværk af langturssejlere over hele verden. Den slags er guld værd!

Billedet er drømmeføde, den slags der får én til at ønske at blive langturssejler. Det stammer fra en rejse til Mauritius i 2003 - men det er en helt anden historie.

Dette var mit bud på "L" i ABC-legen - hvis du vil se, hvad andre har fundet på, skal du klikke her.

11 kommentarer:

 1. Eia var vi der

  "Christian Radich" gjestet kaupangen ved Nidelvas utløp i dag. Den lå ute på kaia foran Pirbadet hvor cruiseskipene vanligvis ligger.

  "Christan Radich" er en tremastet skværrigger som ble bygget som skoleskip i sin tid.
  Se mer på http://radich.no/

  SvarSlet
 2. L MÅTTE jo stå for langturssejlere :))
  Jeg anede faktisk ikke at i er organiserede, så det var interessant læsning :-))

  Ha en super uge

  SvarSlet
 3. Intressant läsning och vacker bild!
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 4. Jeg ser og tenker på min gode venn, som virkelig har seilt jorden på kryss og tvers: Tore Taraldsvik.
  Han er ikke ofte å treffe - ute på seiltur.
  Her er hans Facebook:
  http://www.facebook.com/taaboe?v=wall&story_fbid=402413112212#!/profile.php?id=686190158&ref=ts

  hils fra
  Tor

  SvarSlet
 5. Hej Lotte
  Long time no seen:-)
  Godt at følge dig igen. Håber du er rask igen.
  Jeg mødte langturssejlere i Fransk Polinesien, hvor jeg sejlede rundt i 14 dage med Svendborg sejlerskole. Det var utroligt, hvad de havde med ombord af cykler, husgeråd og BØRN. Det vrimlede med halvnøgne børn i alle aldre på broerne. Sikke en vidunderlig opvækst de havde. Tak fordi du deler så meget ud af jeres forberedelser og alt hvad der følger med:-)

  SvarSlet
 6. Jeg ante ikke at det fantes en forening for det, men hvorfor ikke! Det er positivt at det finnes et setd å hendvende seg for råd og tips og hvor man kan samle nyttig informasjon:)

  SvarSlet
 7. Heisann!


  Noen realiserer drømmene sine, noen lar drømmene forbli drømmer ... hva som er årsaken til dette - vet bare fåglarna!
  Ha gode sommerdager ;:OD)

  SvarSlet
 8. Det bliver superspændende når I stikker ud i verden, hvornår regner I med at kaste fortøjningerne..??
  Vi mødte mange langtursserjlere da vi sejlede i Caribien..
  Ha' en delig weekend :-))

  SvarSlet
 9. Ojj, hvor ser det dejligt ud - men jeg er helt sikker på at jeg aldrig bliver medlem af den forening, jeg er alt for 'sø-skræk' :-( Jeg håber du får opfyldt din drøm!

  SvarSlet
 10. TAK for alle jeres kommentarer! Jeg ville gerne svare jer individuelt, men denne gang må det blive et kollektivt tak :-)

  Inge, det bliver i august!

  SvarSlet
 11. Hvilket fantastisk drømmebilde! Og så har du vært der allerede...

  Lykke til med langseilasen :)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!