10.12.10

Saurons øje og varme fornemmelser

Når man kigger ned i vores pottefyr, er det nærliggende (i hvert fald hvis man har en fantasi, der ligner min) at få fornemmelsen af at Saurons øje stirrer tilbage på én. 

Det må det gerne, så længe det bare betyder, at der er varme på i skibet.

Vi har fået installeret tre radiatorer, to enkeltkonvektorer i salonen og en dobbeltkonvektor under forkøjen uhmmmm - det hele lavet efter alle kunstens regler med kobberrør, pexslanger, fittings, pumpe og ekspansionsbeholder. 

Som en ekstra lille detalje har vi installeret en varmeveksler, som er sluttet til motoren, således at den kan holdes driftslun hele vinteren (i det omfang vi har gang i fyret). Omvendt kan vi også få lune radiatorer om læ, hvis vi sejler for motor. Rent varme-win-win.

8 kommentarer:

 1. Nåååhr manner, hvor ser det lækkert ud. Stilfuldt. Og så varme under køjen...

  SvarSlet
 2. >Niels
  Ja, og så synes jeg tilmed det ligner, at vi har et minibryggeri ombord nu med alt det blanke rustfri og kobberrør :-D

  SvarSlet
 3. Indeed, it *is* Sauron's Eye! Nice picture! And nice plumbing!

  bob

  SvarSlet
 4. >Bob
  Thanks :-D
  I tried - just for the fun of it - to let google translate this post...jeeez! I really hope that you can see past the more odd ones of googles word suggestions. Lighthouse?!?! - LOL!

  SvarSlet
 5. Det lyder godt og for en landkrabbe som mig lyder det som en nødvendig luksus, selv om man sejler under varme himmelstrøg kan der komme dage med køligt vejr, er det ikke sådan?

  SvarSlet
 6. Tænk at sejle på Saurons ild. Hold da op for et eventyr der udruller sig lige der for mit helt almindelige og ret forkølede øje. WAW.

  SvarSlet
 7. Pottefyr? Altså, et RIGTIGT pottefyr? Til brug for svenske "stugor", hvor det kan være besværligt at lave noget, der bare minder om kloakering, kan man få elektriske "pottefyr".
  Men det KAN det da ikke være her, vel???

  SvarSlet
 8. Fed ovn, dog pas på med konstant varme på en slukket motor, olien løber af cylinderne. Derimod er det fint med en forvarmning inden evt koldstart af motoren. Måske jeg misforstod det med den lune motor...
  Pottefyr til helårs brug nu på 15. år. SUPER

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!