24.9.11

Babyer vs. både

Jeg har mange gange prøvet at forklare min situation ved at sammenligne med det at have små børn.
Da jeg mødte min kæreste, fik jeg i samme ombæring en bonusdatter på 11 tons med i købet. Jeg har vel nærmest adopteret hende i en grad, så man godt kunne fristes til at tro, at vi havde fået hende sammen. Og jeg vil gerne tro, at hun ikke ser mig som en ond stedmor, men som en der kun vil hende det bedste og som har gjort en stor indsats for at fremme både hendes udvikling og vores indbyrdes forhold.

Og ja, analogien mellem babyer og både holder langt hen ad vejen, især hvis man bor ombord.

 • De giver dig mange bekymringer og spekulationer om, hvorvidt man gør det rigtigt. Skal hun lyde sådan? Er det her nu den bedste løsning?
 • Man har ikke lyst til at efterlade dem uden opsyn. Allerhelst vil man selv være der, men som minimum skal man have tillid til den, man overlader opsynet til.
 • Der er altid mange ting, man lige skal huske at have styr på, inden man tager hjemmefra. Er hun klædt ordentligt på? (Sidder fortøjninger og fendere som de skal?) Er søventilerne lukket, så vi ikke risikerer lækage?
 • De kræver opmærksomhed og kærlighed. Uden det forfalder de og ting går i stykker. Hvis du vil se udvikling, kræver det en indsats fra din side.
 • Det kan være rart og lærerigt at tale med mennesker, som enten har mange års erfaring eller bare befinder sig i samme båd situation.
 • De vækker dig ofte om natten. Mange gange er det bare en lille (mis)lyd, som får dig ud af køjen. Du er altid en lille smule på vagt, selv langt ind i søvnen.
 • De (og ikke mindst deres udstyr) kan være tunge poster på budgettet. Og mængden af udstyr er uhyrlig!
 • De bringer glæde og masser af eventyr. Du kan til stadighed blive overasket.
 • Din er selvfølgelig den mest fantastiske i verden! (Og andre kan lige vove på at komme med en kritisk bemærkning).

PS: Jeg må hellere på forhånd bringe en undskyldning til de af jer, som måske læste noget andet ud af overskriften. Der er altså ikke familieforøgelse i vente ombord pt.


Inspireret af Windtraveler.

5 kommentarer:

 1. Eftersom der stod vs. havde jeg nu ikke tænkt på familieforøgelse - ikke lige nu... men måske under andre breddegradder om noget tid.

  Til gengæld fornemmer jeg afrejsen i dine måske lidt hyppigere blogindlæg? En måde at udtrykke nostalgien ved afskeden - men også glæden ved det forestående eventyr!?

  Det håber jeg i hvert fald, for en så stor rejse som Jeres er også en slags baby...

  Det er nyt og anderledes for Jer, og derfor den mest fantastiske i Jeres verden!

  Der er stort budget involveret - og inden man rejser, er der alle bekymringerne om man gør det rigtige...

  Men derfra er det også bare at nyde glæderne og sorgerne, udfordringerne og de stille øjeblikke - præcis som med en baby :-)

  Hvis jeg misser datoen - så ønsker jeg Jer god vind... og de mest fantastiske eventyr (men kun af den gode slags!)

  SvarSlet
 2. Jamen, så er du jo rimeligt forberedt, når/hvis (det ikke-ønskede bedes overstreget) du skulle havne i situationen.
  Noget helt andet: min datter dykker og sejler pt lidt kysten på Yucatan; hun har nævnt muligheden for at tage til Costa Rica for at udvide sit certifikat til dybere end de 12 m, hun har nu, og som hun erhvervede sidste efterår: hvor meget erfaring burde hun have, inden hun går videre? Du kan nok høre en forsigtig faders røst, har du et råd?

  SvarSlet
 3. PS: Når du er på øen, giver jeg da gerne en kop kaffe el.lign! Rise er klar med den nye juleøl.

  SvarSlet
 4. >Nille
  Du har ret, det er det mest fantastiske i vores verden. Præcis som de fleste børn (heldigvis) er i deres forældres verden :-)

  >Aage
  Jeg tog selv mit Advanced certifikat bare tre måneder efter at jeg havde taget basiscertifikatet (Open Water). Forskellen er egentlig ikke så voldsom, så hvis din datter bare er nogenlunde gennembagt ville jeg slet ikke være bekymret. Man skal lære en del om intervaller og dekompression, og så lærer man noget om navigation under vand, strømdyk og natdyk.
  Personligt syntes jeg, jeg fik en større sikkerhed efter at have bestået Advanced - men det er egentlig ikke så meget, jeg har dykket på virkelig store dybder. Det er bare rart at have muligheden for også at sige ja til et fantastisk dyk på fx 15 meter, som man jo ellers må afstå fra, hvis ens certifikat kun gælder t.o.m. 12 meter.
  Jeg ved ikke, om det har gjort dig roligere, men jeg ville ikke ligge vågen om natten over det - selt ikke når hun har et helt år på bagen som Open Water-dykker.
  Det som din datter skal være obs på er selvfølgelig, om hun har tillid til instruktøren. Det er altafgørende.

  SvarSlet
 5. >Aage
  Tak som byder :-) Det kan også være, du har lyst til at se det gode skiw? Hun ligger i Marstal mellem Ebbes og færgen. Giv mig et praj, hvis du har tid/lyst.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!