28.11.11

FAQ

Måske er du en af dem, som undrer sig. Måske er du en af dem, som allerede har spurgt. Måske ved du lidt om, hvad der foregår, men forstår alligevel ikke helt, hvad der sker. Efter to måneders massiv spørgsmålsregn vil jeg her samle lidt sammen og gøre en indsats for at kaste lys over sagerne. Det er først nu, jeg selv begynder at have et overblik, så bær over med at det indtil nu har været lidt uklart.

Q: Hvorfor er I ikke sejlet?
A: Fordi skipper kom hjem fra ekspeditionen til Grønland med dårlig ryg og en skulderskade krydret med vitaminmangel. To måneders intensiv fysioterapi og et hav af kiropraktorbehandlinger senere er der nu udsigt til adskillige måneders genoptræning, før han er klar til at sejle mere end et par timer ad gangen.

Q: Er det ikke en stor skuffelse?
A: Det korte svar er et rungende "JO!" - men sygdom er enhver mands herre, og som skippers tilstand er nu tør jeg faktisk ikke sejle nogen steder med ham. Hverken han selv eller jeg har tillid til hans krops formåen, og langturssejlads kræver nu en gang, at man kan stole på, at fysikken er i orden. 

Q: Men I kom jo heller ikke afsted sidste år - hvordan æder man sådan en kamel TO gange?
A: Jeg tror, at når man først har klaret det én gang, så er man bedre rustet til endnu en tur i manegen med skuffelseskamelen. Det undrer sikkert ikke nogen, at jeg har været ude i selv de skumleste humørkroge på det seneste - men hvis jeg begynder at se mig selv som et offer, er jeg kommet ind på et meget lidt konstruktivt spor. Altså er taktikken at fokusere på de gode ting, fordelene, det halvfyldte glas om du vil. Ikke at det er lige let hver dag, og jeg kommer aldrig til at holde af smagen af lige netop den type kamel, men det bliver heldigvis lettere, jo mere man øver sig.

Q: Hvornår kan I så komme afsted?
A: Til foråret. Mere præcist bliver det ikke. Og det afhænger selvfølgelig af, at vi begge er raske og i god nok form til at tage afsted.

Q: Men hvor skal I så bo hele vinteren?
A: Vi bor da i båden. Det er vores hjem, og hvis det var lykkedes os at komme afsted, havde vi jo også boet i den. 

Q: Kan I så godt holde varmen?
A: Jeg vil vove den påstand, at vi har det varmere hos os, end de fleste har det i deres huse og lejligheder. Båden er velisoleret og her er lavt til loftet. Med pottefyret på laveste blus holder vi mellem 18 og 23 grader om læ afhængigt af, hvor meget det blæser. Tænder vi dertil et par stearinlys og laver varm mad, kan her blive så hedt, at vi er nødt til at åbne ud til køligheden i cockpitteltet.

Q: Hvad med økonomien? Skal I i gang med at lede efter arbejde?
A: Lige nu lever vi af vores opsparing. Det var aldrig intentionen, at vi skulle tilbringe endnu en vinter i Danmark og derfor heller ikke meningen af vi skulle tære på rejsekassen, mens vi opholdt os her - men lige nu er det den, der holder os med mad og drikke, brusebade, olie og pladsleje. Samt alt det andet, der skal bruges penge til. Transport, julegaver, socialiseren...den slags.

Så ja, vi skal begge forsøge at finde noget at bestille, som kan tanke opsparingskontoen op igen og holde os økonomisk flydende vinteren igennem. Netop i dag har jeg meldt mig under dagpengefanen, men jeg vil meget hellere finde et job end være viklet ind i det system! Projektansættelse, vikariat, tidsbegrænset, whatever - ALLE GODE FORSLAG MODTAGES MED TAKNEMMELIGHED!

4 kommentarer:

 1. Det var faktisk en meget nyttig FAQ :-) Jeg har nok som mange undret mig, men ikke kunnet lide at spørge - for, at det er en skuffelse kan man jo godt regne ud!

  Det var en dromedar sidste år - nu er det en kamel... og eftersom der ingen tre-puklede findes, så må det betyde, at I er afsted næste vinter -:-

  I mellemtiden handler det så om at nyde en jul til herhjemme - og forhåbentlig finde noget at fordrive tiden med som samtidig kan give lidt opsparing.

  SvarSlet
 2. Tak for FAQ. Jeg har haft det lidt som Nille, men dejligt med en opdatering. Jeg krydser fingre for både vinterjob og sommersejllads:)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg har også undret mig i stilhed. Jeg ønsker jer job til pengekassen, og god bedring til skipper.

  Ikke at det giver penge, men du er ihvertfald velkommen ovre på bloggen, har du ikke lige fyldt tiden ud ;-)

  SvarSlet
 4. Nille, der er jo også alpacca, vincunja, lama.....og vi skal jo kloden rundt, måske også i kamel-familien? Alpaccaen er ret langhåret og derfor svær at få ned.
  Nå, nu skal jeg ikke gøre nogen ked af det. Jeg var forresten nede ved jeres båd, rent tilfældigt hørte jeg, at den lå der sidst på sommeren. Læste for sent din invitation. Men jeg har/får jo en halv ko at plukke med dine forældre, den 15.ds, er du så "hjemme"?

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!