14.11.11

Skraldere, klunsere og sprøjtepatruljer - Meningsfyldt tidsfordriv #4


Du kasserer mere, end dine forældre gør. De kasserer mere end dine bedsteforældre. Og så videre. Mængden af affald vokser og vokser og vokser. I 2009 producerede københavnerne ikke mindre end EN MILLION TON affald!!! Men hvad sker der med dine brugte mælkekartoner, cigaretskod, mobiltelefoner og plasticposer? Hvad kan genbruges, hvad bliver genbrugt, hvad ender som unedbrydelige slagger?

Hver morgen henter skraldemændene over
500 tons affald fra de københavnske baggårde.
i mere end 100 år har de hentet skraldet dér.
Engang måtte de ind i mørke og dybe
baggårde med lokummer og værksteder.
i dag vil vi have liv og leg i gårdene, og derfor
prøver vi at gemme skraldet væk.
Men skraldet er der endnu, og det tiltrækker liv.
Fra klunsere og skraldere til rotter,
fluer og baggårdskatte.
(Fra udstillingen SKRALD!)

Skraldemandshandsker
Københavns Bymuseum kan du lige nu opleve særudstillingen SKRALD! Affald og affaldshåndtering i København, nu og før. Hele udstillingen er bygget op om klunsede genstande og affald fra København og kombinationen af genstande, billeder, filmklip og spil fungerer ret godt. Der er flere steder, hvor man tydeligt fornemmer, at udstillingen også i høj grad henvender sig til skoleklasser, fordi den antager karakter af interaktiv undervisning, men selv uden at være i skolebarnskategorien kan man få meget ud af et besøg.

I juli var jeg på Kalmar Läns Museum, hvor de frem til nytår har en udstilling om plastik, sideløbende med en om Cairos skraldefolk - derfor var det måske ekstra interessant at se, hvordan Københavns Bymuseum havde grebet temaet an. Det gav i hvert fald udstillingen en ekstra dimension, men man kan selvfølgelig sagtens få en masse ud af udstillingen uden at skulle en tur til Kalmar først.

Du kan downloade nørdefolderen, som understøtter udstillingen og læse mere om SKRALD! her.

Praktisk information
Københavns Bymuseum har åbent alle dage fra 10 til 17.
Entré:
Voksne: 20 kr. Børn: Gratis.
Fredag er der gratis adgang for alle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!