(fordi størstedelen af kokosproduktionen finder sted sydpå), men man kan få alle slags thaimad her. Vi gik uden om fisk og skaldyr, mens vi var der, fordi der er langt til kysten herfra, men det er dog muligt at få frisk ferskvandsfisk på de kanter.
For at få et bedre indblik i thaiernes måde at lave mad på, valgte vi at tage på madlavningskursus på Siam Rice Thai Cookery School. Der er MASSER af den slags små skoler i Chiang Mai, en del i Bangkok og også rundt omkring i Sydthailand, men efter en del research besluttede vi os for Siam Rice - og vi kom ikke til at fortryde.
Kurset tog en dag og startede med, at vi blev hentet på hotellet og kørt til et marked nær skolen. Her blev vi introduceret til de vigtigste bestanddele i karrypasta (inklusive fermenterede, mosede rejer, der hørmer som akvariefiskefodder), blev quizzet i krydderurter og grøntsager og fik mulighed for selv at gå på opdagelse. Hvis vi stødte på ting, vi ikke kendte, tog vi billeder og kunne efterfølgende få vores underviser til at forklare om de fremmedartede ting. Mere om sjove madvarer i næste indlæg.
Vores underviser, Sutin, med et bundt Morning Glory (phak bung) |
Tilberedning af kylling med cashewnødder |
Glad kursist med brændvarme, nylavede forårsruller |
Og et lille råd, hvis du skulle få lyst til selv at prøve dag: Lad være med at spise morgenmad inden. Og drop tanken om at skulle spise aftensmad også. Vi var så mætte, da kurset sluttede, at vi var glade for, at vi blev kørt hjem igen og ikke selv skulle bevæge os.
Du kan læse mere om Siam Rice Thai Cookery School.
That sounds like a *lot* of fun!
SvarSletbob
s/v Eolian
Seattle
It was :-D Lotte had a lot of fun. And food. We were SO stuffed afterwards.
SletØv, jeg bliver helt misundelig, når jeg læser din beskrivelse! Det var netop sådan et madlavningskursus, jeg gerne ville have været på i Thailand - men det kunne de altså ikke hos Aonang Thai Cookery School, hvor vi var lillejuleaften. Jeg bloggede netop om manglerne i går ;-)
SvarSletDet er så ærgerligt, når virkeligheden ikke lever op til forhåbningerne. Jeg kan kun sige, at hvis du ikke har været i Nordthailand, er det STEDET at tage hen næste gang. Ikke bare for Siam Rice, men fordi det simpelthen er landets kulinariske hovedstad. Og så er her bare meget rarere at være end sydpå (med mindre man søger sandstrande; dem har de ikke rigtig nogen af).
SletDet lyder bare fantastisk. Jeg bliver også meget misundelig. Det gad jeg godt. Kan godt forstå, du var glad for dine forårsruller. Noget jeg iøvrigt aldrig har prøvet at lave - måske på tide. Glæder mig til at høre mere.
SvarSletJeg var faktisk forbløffet over, hvor ukompliceret meget af deres mad er. Selv forårsrullerne er overkommelige, selvom der selvfølgelig lige er et par tricks, som det er godt at kende. Bl.a. er det vigtigt at rulle dem stramt, så der ikke er luft i dem - ellers bliver det svært at få dem stegt jævnt.
Slet