8.5.12

Med solen rundt om jorden

Solenergi kan bruges til mange ting. Også til at sejle rundt om jorden.

For fire dage siden lykkedes det den første båd nogensinde at slutte ringen om kloden alene ved hjælp af energi genereret af solen. Sejladsen foregik i en futuristisk udseende 100 fods katamaran og havde til formål at fremme fokus på brugen af solenergi. Rejsen startede og sluttede i Monaco, varede godt 19 måneder og inkluderede tilbagelæggelsen af mere end 37.000 sømil langs den ækvatoriale rute, hvor der er størst sandsynlighed for masser af solskin.
Og lidt bonusinfo: Navnet på det unikke fartøj, Tûranor, stammer (som nogen måske vil vide) fra Tolkiens "Ringenes Herre" og betyder "Solens Magt" - meget passende.

Tûranor Planet Solar i Abu Dabi (billede lånt fra hjemmesiden)
Et imponerende projekt, omend det ikke lige er den måde, jeg selv drømmer om at sejle jorden rundt på. Jeg nøjes med at nyde bevidstheden om, at vi med vores eget solpanel også har mulighed for at lade på vores batteribank ombord, hver gang solen skinner på vores lille båd.

Læs mere om PlanetSolar-projektet her.

2 kommentarer:

 1. Fordi du har en dejlig blog og en skøn og ligetil måde at skrive på har jeg givet dig en blogaward. Prøv at svinge forbi ovre på www.super-skurk.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Superskurk.
   Jeg sætter meget pris på dine ord og er glad for at være blevet betænkt med en award. Jeg holder egentlig min blog awardfri, men overvejer dog lige, om jeg alligevel skulle have lyst til at lege med...

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!