6.5.12

70 km fødselsdagsgave

"Jeg giver transporten og maden, men du skal selv gå" - værsågod at pakke en vandretur ud på sin fødselsdag. Den kreative giver var min velafprøvede vandremakker og dertil veninde gennem mange år, og destinationen var Bjärehalvøen rundt. Inkl. en afstikker til Hovs Haller. Vi har tidligere med held vandret på Skåneleden, og selvom årstiden denne gang var en anden, var det ikke mindre smukt og alsidigt. Omend en koldere fornøjelse.
Strandeng med udsigt til Hallands Väderö
Vi tog til Båstad og gik derfra ruten Korröd - Knösen (+ Hovs Hallar) - Torekov - Gryteskär - Vejbystrand - Hålehall - Örlid - Korröd (Båstad). Rundt langs kysten og op over Hallandsåsen. To overnatninger i shelter (vindskydd) og en i telt. Turen bød på anemoneflor, sæler, spætter, stålorm, glenter, ulvefod, engblommer, edderfugle med unger og meget, meget andet godt for den naturinteresserede. Skovsyre, skvalderkål, spæde bøgeblade, sankthansurt, brændenælder og strandarve til den kulinarisk orienterede. En bred variation i landskabs- og naturtyper, kulturminder og historiske efterladenskaber, samt 70 km i overkommeligt terræn med enkelte stejle stigninger. Skåneleden fornægtede sig ikke denne gang heller. 

Solnedgang set fra Korröd
Hovs Haller (eller Påskeøen?)
Anemoneflor og spæde bregner
Broncealderhøje
Nu er jeg landet herhjemme igen, har fået et godt langt bad samt et sollidt måltid mad og er efterhånden mere end dyneklar. Og sådan gik den weekend.

Hvad lavede du?

4 kommentarer:

 1. Jeg har også været med til at give en tur i gave....denne tur gik dog til Næstved, sammen med de øvrige mandagspiger...den ene af os havde haft fødselsdag i marts og ønskede sig en oplevelse :) ...din gave var vist super :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg kan rigtig godt lide hele konceptet med at få og give oplevelser i gave. Det kan jo være alt fra en kanalrundfart med termokande til en tur i Experimentarium eller kurbad. Kun fantasien sætter grænser - og så kan man tilmed ofte selv være en del af oplevelsen ;-)

   Slet
 2. Ja, nu København var ledig, indtog vi staden og holdt konfirmation nede ved Arken. Og gik søndagstur i brygger Carl Jacobsens have.
  Skåneleden har vi gået lidt ad, men det var i den modsatte ende. Der er nu også pænt. At de så har klapperstensfält ude ved Kattegat gør det sjovt, til gengæld har de ikke klapperslanger; med en del held burde man dog kunne finde hasselsnog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aage, det lyder nu også som en ok weekend. Vi så ingen hasselsnog, men så havde min vandremakker nok også råbt endnu højere end tilfældet var, da hun næsten kom til at træde på en stålorm, vi mødte på vores vej :-)

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!