1.6.12

Med røven i vandskorpen


Tirsdag morgen bevægede jeg mig på kanten. Helt ufrivilligt vel at mærke. Men udfaldet blev lykkeligvis ikke tilnærmelsesvis så alvorligt, som en konstateret pupildifferens antydede, og efter i et par dage at have slæbt mig afsted i mørbanket tilstand, har jeg nu hævet popo'en op fra den vandskorpe, den slæbte i.En tur i infrarød sauna gjorde underværker og kan varmt anbefales. Næste gøremål på listen er, at jeg skal ud og shoppe ny hovebeklædning, men det er nådigt sluppet, og det er faktisk lige før, jeg ser frem til det.

Thumbs up til cykelhjelme.
Thumbs down til højresvingende bilister.


(Den lille frø med bagen i vandskorpen sad i en vandkrukke i Thailand i februar)

6 kommentarer:

 1. Er virkelig glad for at høre, at du slap så billigt, tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket... Ja, thumbs up til cykelhjelme. Har også fundet min frem, nu hvor cyklen er kommet ud af vinterhiet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg slap MEGET heldigt fra det sammenstød og er kun blevet endnu større fortaler for cykelhjelm af det.

   Slet
 2. Læst mellem linjerne er jeg kommet frem til, at du må være undsluppet skæbnen som et nummer i statistikken over unge kvinder, der kværnes ned i højresvingsulykker. Først og fremmest: til lykke!
  Men dernæst: hvad kan vi lære af det? At billister er nogle idioter, der har en fastgroet blind vinkel på det højre øje? eller at kvinder, når de bevæger sig på cykel, har en fastgroet opfattelse af, at færdselsloven er en naturlov, der altid og til hver en tid vil blive fulgt og man derfor trygt kan holde på sin ret, også i forhold til en 40 tons lastbil? Undskyld, men da min datter, mit gudbarn og min kone alle har været tæt på, og jeg som lærer og tidligere sygehusportør har set på dette som færdselsunderviser og opsamler på skadestuen, bliver jeg nødt til at fremhæve visse ting, der måske kan føre til en opklaring og minimering af uheldene.
  I mellemtiden er det ikke blevet nemmere med iPods og andre ting i ørerne, mobile smartphones og hvad har vi af focusforfladigende gadgets. På cyklen og bag rattet.
  Så hold lige focus, kig op, se efter, om du kan få øjenkontakt med chaufføre: kan du ikke se ham, kan han/hun heller ikke se dig (Lene Espersen kværnede også en pige ned, det er ikke kun mænd!), og så er ulykken tæt på.
  Jeg har set for mange gravsten, hvor der lige så godt kunne have stået "Hun havde ret, derfor ligger hun her!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er for så vidt ikke uenig i dine betragtninger, men kan kun for mit eget vedkommende sige, at jeg ikke havde noget i ørerne, at jeg ikke var ved at sende sms'er eller tale i telefon og at jeg faktisk så bilen komme. Nej, jeg havde ikke øjenkontakt med chaufføren, for så var det næppe sket, men det der gik galt (tror jeg), var at bilisten og jeg begge troede, han ville nå at køre forbi og derfor satte jeg i gang. Hvad jeg ikke havde forudset var, at han ville bremse (angiveligt fordi han vurderede at han ikke kunne nå forbi alligevel, da jeg ikke var den eneste, som satte i gang, da vi fik grønt lys) - og han havde ikke set mig, derfor bremsede han lige foran mig og gav mig ikke en chance for at undvige.
   Jeg ved godt, at cyklister er de mest udsatte i sådan en situation, og at det er vigtigere at køre efter forholdene end at holde på sin ret - men i tirsdags fejlvurderede jeg (og bilisten tydeligvis) situationen.

   Slet
 3. Det er skræmmende, så galt det kan gå - du har virkelig været heldig! Nu skal jeg endnu hurtigere ned at købe min hjelm inden den nye cykel skal indvies på de travle dage - selvom det nu aldrig bliver til at cykle til og fra arbejde.

  Godt, at du har det bedre igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Afsted med dig, Nille :-) Der findes så mange fine hjelme på markedet i dag - og det er trods alt mere smart med en hjelm end det er med åbent kraniebrud.

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!