24.6.13

I for Initiativ


Orbit er ikke et rejsebureau. Jeg ved godt, at der står noget andet på bådens Facebookside, men skipper Ken pointerede meget tidligt, at hvis vi har forhåbninger om at opleve en masse, mens vi er med som gaster, så kræver det, at vi selv tager teten. Dykningen på Chuuk havde han og Anne Sofie arrangeret for os, men ellers er det op til os selv, hvor meget vi vil se og gøre, mens vi er afsted. Selve sejladsen ligger selvfølgelig mere eller mindre fast, men i perioderne imellem de enkelte ben, dvs. i den tid, hvor vi besøger en ny destination og gennem flere dage ligger fast ét sted, ja da er det fuldstændig individuelt, hvor højt aktivitetsniveauet er. Det er superlet at lade sig lulle ind i en dagligdagsrutine, hvor man tilbringer meget tid på båden og ikke rigtig får set sig omkring, og det er selvfølgelig fint, hvis man holder meget af at være ombord på en båd og godt kan lide at ligge på dækket os sole sig - men personligt har jeg en ambition om også at se landsiden af de lande, vi besøger.
Søsiden skal jeg nok få en rigelig dosis af, men jeg søger også eventyret på landjorden. Så der er ikke andet for end at aktivere initiativet og selv tage ansvar for at der kommer noget ind på oplevelseskontoen. Enten til at arrangere fælles aktiviteter, som fx at tage ud og kigge på ruiner, vandre i regnskoven eller leje en bil for at kunne nå videre omkring, eller ved at pakke rygsækken og selv tage på oplevelse. Vi har muligheden for at ro i kajak, og desuden er der også en mountainbike ombord, som står til fri afbenyttelse. Derudover er der et righoldigt udvalg af guidebøger i skibsbiblioteket, og ellers er det jo blot et spørgsmål om at kaste sig ud i eventyret. Det kan godt være, ingen ombord lige kan fortælle dig, hvordan du kommer ud til et bestemt vandfald, du har hørt eller læst om, men så kan det jo være, at der er en lokal, som kan hjælpe dig. Men du skal selv tage initiativet til at spørge.

Initiativ også meget velkomment ombord i den form, hvor det fører til en aktivitet på selve båden. Det kan være noget så enkelt som at bage en kage, åbne en dialog eller iværksætte et kreativt projekt. Initiativ betyder også at se noget, som skal gøres og så tage det første skridt til at få det gjort i stedet for at vente på 'et bedre tidspunkt' eller på at en anden sætter det igang. Men initiativ bygger på en tillid til egne evner og dømmekraft sammen med en vilje til at træde til. At være i aktion i stedet for kun i reaktion.
Jeg er stor fan af initativ. Især når andre også tager det.

Så nåede du igennem niende afsnit af Langturssejler fra A til Å -  følg med på onsdag, hvor du får et indblik i, hvordan man klarer sig behov for en 'familiebil', når man lever, som vi gør.

1 kommentar:

  1. Det er jo som det skal være: Tag ud og se med den gode mountain-bike som du har fotograferet - jeg glæder mig på dine vegne. :)

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!