2.10.13

Transit


Jeg er igen på vej. Egentlig har jeg været på vej i over et år, hvis man ikke tæller de fire uger jeg tilbragte i DK i april med. Først syv måneder på Seychellerne, så næsten fire måneder på vej over Stillehavet i båd, efterfulgt af et smut til Amerikansk Samoa og derefter yderlige to uger på Samoa. Fra Samoa tog jeg til New Zealand, mest af alt som en form for transit, fordi jeg skulle time min ankomst til Australien, så det kommer til at passe med de 90 dage, jeg kan få visum i. For planen er at holde jul på Tasmanien.
 
Det har været et rigtig, rigtig godt rejseår, og der er mange af mine oplevelser, jeg gerne vil dele her på bloggen - jeg har bare været så optaget af at opleve, at jeg ikke har prioriteret tid til også at skrive. Min føljeton om livet som langturssejler var en udfordring til mig selv og fik mig ind i en god skriverytme, men da det sidste afsnit var skrevet, røg bloggen tilbage i mølposen. Jeg er dog af den overbevisning, at det kun er et spørgsmål om tid, før der begynder at ske noget her igen. Ikke mindst fordi jeg nu for første gang i meget lang tid kommer til at få adgang til mere stabile internetforbindelser. Jeg lover ingenting, men der er gode chancer for at bloggen også kommer ud af sin transittilværelse.

I dag rejser jeg til Australien.

4 kommentarer:

 1. Ja, transit. Det har overrasket mig, hvor langt du er kommet omkring, jeg mener, det koster vel noget, hvis man ikke arbejder som gast! og jeg tror det hænger sammen med en sans for økonomi, som er uovertruffen, plus opfindsomhed. Det er en levende blog, og det er kun naturligt med et åndehul, en pause.

  God tur til Australien! Jeg ville bare gerne forstå om du har fået et biolog job et sted i Australien eller om du vender tilbage til NZ. Var det DOC det hed?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en god økonomisk sans, og bruger ikke mange penge på fine hoteller og førsteklasses transport. Jeg googler mig frem og finder billigere alternativer til fx shuttlebusser (de fleste betaler ofte 10-12$ mere, end de egentlig behøver for transport til/fra lufthavne). Og så har jeg haft den store fornøjelse at kunne bo privat mange steder. Igen en bekræftelse af værdien af et godt netværk.

   Jeg arbejder kun som frivillig, for derved at undgå problemer med visaregler. Jeg er glad, bare jeg få logi og transport. Endnu bedre, hvis der også er måltider med i aftalen, men ikke noget must. Jeg ser det dels som en måde at holde mit CV varmt på, mens jeg er afsted, dels som en måde at få nogle oplevelser og se nogle steder, som er de færreste turister forundt.
   Jeg vender tilbage til NZ ved nytårstid og skal i hele marts arbejde for Department of Concervation i en af deres nationalparker.

   Slet
 2. Åh det lyder bare SÅ spændende altsammen. Jeg håber sørme, du får bloggen ud af dvale, så os stakler, der af mange årsager må blive hjemme, kan få "en på opleveren". Rigtig god tur til Australien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER også rigtig spændende, Deborah :-) Jeg nyder det maks!

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!