5.8.10

Q for QUEBEC

Quebec


Alle bogstaver i alfabetet samt tallene 0-9 kan vises ved hjælp af signalflag. For at man ikke skal stave sig igennem alting, har de enkelte flag også betydninger, i sig selv såvel som i selskab med andre flag (for mange af flagenes vedkommende). Fx betyder flagene N og C i kombination, at man er i en nødssituation, hvor man har behov for hjælp udefra. Når man signalerer ved brug af blot ét enkelt flag, har man enten et meget presserende eller et meget almindeligt budskab. De fleste langturssejlere vil fx fra tid til anden have brug for at hejse det ensfarvet gule signalflag "Q" (Quebec).

Betydningen af flaget er "mit skib er smittefrit, jeg anmoder om frit samkvem med land", hvilket i praksis betyder, at man netop er i færd med at anløbe en havn og i den forbindelse har behov for medicinsk-, landbrugs-, told- eller immigrationsgodkendelse, før besætningen må gå i land.

Jeg har hørt om at et par gule bikinihipsters har tjent i rollen som Quebec - men tolderne kiggede vist en ekstra gang! Jeg tror, vi ender med et helt ordinært, omend hjemmesyet, af slagsen.

Dette var mit Q-bidrag til ABC i Ord & Bilder - vil du se andre bud, er der flere af slagsen her.

8 kommentarer:

 1. Så smart å ha slike symboler!!
  Noe vi burde øverføre til biler med en gang! Festes i antennen;
  Rødt flagg: Jeg er påvirket av alkohol!
  Hvitt flagg med rødt kors, På vei til klinikken med fødende kvinne!
  Flagg med bilde av en herrehatt; Jeg kjører 30 km/t under fartsgrensen...
  osv osv!!

  SvarSlet
 2. Det er vist visuel kommunikation på ret højt plan. Jeg har aldrig haft nogen anelse om signalflagenes betydning. Du burde næsten tage en hel abc-runde, kun med flagene! Tak for lektionen :-)

  SvarSlet
 3. haha - den der med de gule bikinikledde var en ny vri...

  Men, dog, står den Q også for Quarantine - karantene? Ikke vet jeg..

  Quebec - der jeg har aldri vært, men har lyst til å besøke denne fransk-kandaiske by. Dialekten der synes meg svært så interessant.

  Sier du:
  kvibekk eller købeck?

  Ha en feiende flott wekkend

  SvarSlet
 4. Jeg var ikke klar over dette gule flagget, skjønner godt dere velger å droppe bikinitypen ;)

  SvarSlet
 5. Nogle gange kunne det være befriende hvis vi i hverdagen var i stand til at kommunikere ligeså klart og entydigt.

  Gad vide hvad mine nye gule sandaler og den gule frakke jeg bare blev nødt til at eje signalerer...

  SvarSlet
 6. Til Petunia: i Danmark må privatbiler, der i nødsfald skal køre patienter på sygehus, køre udrykningskørsel, hvis de er afmærket med et hvidt flag.

  SvarSlet
 7. Hei, det om flagga har eg aldri hørt om før, stilig !!

  Flott Q-bidrag !

  SvarSlet
 8. Hvor er der mange ting I skal huske! Dette var en god og opbyggelig historie - man kunne samle dit alfabet til en jordomsejlings-alfabet-web-bog, og den ville være morsom at læse.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!