16.9.10

W for WATERMAKER

Vi har en magisk maskine ombord!

Maskinen kan ved tilførsel af lidt strøm simpelthen trylle saltvand om til ferskvand. Og det i en størrelsesorden af 50 liter i timen! Vores watermaker har vi købt brugt, og den har allerede vist sit værd på en anden jordomsejling ombord på danske Njord, så vi har al mulig grund til at tro, at vi kommer til at blive rigtig gode venner med dette fænomenale apparat.

Installationen af vores watermaker

Med solceller, vindmølle og vandgenerator (samt dieselmotorens to generatorer som backup) til at levere strømmen og det ene ocean efter det andet til at levere saltvandet har vi nu langt færre bekymringer i forhold til vores ferskvandsreserver og er meget mindre afhængige af at kunne bunkre drikkevand på land.
Skål!

Dette er mit W-bidrag til ABC-legen. Vil du se flere forslag, kan du finde dem her

15 kommentarer:

 1. Ja, vann må en ha!!! Men noen ville vel heller at den kunne trylle vann til vin;)
  Flott W valg!

  SvarSlet
 2. super smart og helt uundværligt på de lange ture over det store vand.
  Ha' en god weekend

  SvarSlet
 3. Vidunderlig oppfinnelse og 50 liter i timen er jo ganske så flott;-)

  SvarSlet
 4. Interessant. Det anede jeg ikke. Har I så også salt til et æg eller to?

  SvarSlet
 5. Det var da et temmelig smart apparat - har hørt om dem, og nu har jeg søreme også set et ;-)

  SvarSlet
 6. Vatten måste man ha... Smart apparat måste jag säga...
  Fint W-inlägg!
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 7. Hvor er det genialt.
  Og så vil jeg lige sige, at jeg synes, du er sej:-)

  SvarSlet
 8. ...husk at starte med at bruge den *før* ferskvandstanken er tom. Teknik har det jo som bekendt med at fejle, når man virkelig har brug for skidtet. Det slår sjældent fejl.

  SvarSlet
 9. Det vidste jeg ikke at man kunne få i et format, der passer til et skib! Men jeg vidste godt at det findes og at det kan lave vand i brugbare mængder. Det er blevet brugt ved kysterne i den Persiske Golf, som er meget fattige på ferskvand. Men det er også energikrævende, og så er det jo smart med solceller! Wau! Watermaker! Widunderlig :)

  SvarSlet
 10. Hei, genialt !! Vatn må en ha. Flott w-innlegg.

  Ønsker deg en riktig god helg

  *Petrine*

  SvarSlet
 11. Henger meg på Lars Juuls filosofering over leamikk. Den har en tendens til å følge Murphys lov, og Murphy var som kjent optimist.
  Men det å slippe å bunkre ferskvann hele tiden må jo være en kjempegodt :)

  SvarSlet
 12. De er så smarte! Kender dem - i noget større målestok - her oppe fra, både fra skib og land. En af de små bygderi Diskobugten har sådan et anlæg, fordi der er langt til elven, hvor man ellers tidligere har hentet vand (og stadig gør det, når anlægget strejker!).

  SvarSlet
 13. Jøss, for en super oppfinnelse! Vann må vi ha ... hadde vært kjekt med en som gjorde om vann til vin, som Petunia nevnte!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!