3.12.08

Glugger

Vi har haft rigtig mange udfordringer undervejs i bådprojektet, men en af dem, der virkelig trak tænder ud, da vi opdagede omfanget, var problemet med koøjernes utæthed. Dem som vi troede, vi havde monteret så fint sidste sommer, men som var blevet pakket med en forkert fugemasse. I stedet for at lytte til ekspedienten, ringede jeg derfor til producenten, som guidede og vejledte til guldmedalje.

Det er ikke spor sjovt at skille noget ad, som man troede, man havde afsluttet - slet ikke, når der stadig er adskillige(!) punkter tilbage på doklisten, men det viste sig at være held i uheld. Oprindeligt var koøjerne konstrueret rigtig dumt. De hældte indad, således at der næsten altid stod en lille vandpyt op mod glasset. En pyt der bare kaldte på både alger og rust. Og det viste sig at være lettere at ændre på, når koøjerne var uden glas, således at man kunne arbejde fra begge sider. Den nye hældning blev bygget op med epoxy-filler og nu vil ethvert tilløb til den mindste pyt få meget svære vilkår.

Efter projekt ændring af hældning, har vi fået slebet, malet og ompakket fire af de seks koøjer.
Vi mangler bare et i kabyssen og et på toilettet. Salonen er således helt færdig (på koøjefronten).
Det er stort.

Nu skal vi bare vænne os til, at øjnene har fået eyeliner på, for primeren til den helt rigtige fugemasse fås kun i sort. Det er okay. Vi lever med det , for mishaget overskygges totalt af tanken om, at vi nu har gjort det så grundigt, som vi overhovedet kunne.

4 kommentarer:

 1. glugger med eyeliner :-) Den båd bliver noget ganske særligt, for hvor er der lagt mange timer i den, masser af gode tanker, drømme og håb.

  SvarSlet
 2. Lene, du har så evig ret!!!

  SvarSlet
 3. Med den indsigt og erfaring må du virkelig kunne komme lang, Lotte, både sådan rent fysisk over hav med skib, men også på sigt med arbejde og livserfaring.

  Det var åbenbart en rigtig god ide at overvinde skyheden og ringe til leverandøren (jeg ved ikke om du generelt er sky, det har jeg ikke indtryk af, - men den lille modstand, som der er ved at spørge nogen "store" om "en lille ting".)

  :-)

  SvarSlet
 4. Donald, da jeg var lille, turde jeg ikke tage telefonen, når den ringede, for sæt nu det var nogen, jeg ikke kendte! Så genert er jeg heldigvis ikke længere, og det generer mig ikke at ringe og snakke med vildt fremmede. Og når det er producenter af ganske særlige ting, så vil de som regel hellere end gerne fortælle om deres produkter. Det er i hvert fald min oplevelse, at jo mere specialiserede de er, jo mere indsigt har de og jo bedre er de til at vejlede. Uden at ville sælge bare for salgets skyld.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!