11.7.09

Med hjælp fra de tre små grise

Vi har sløjfet et stort koøje i styrbord side. Årsagen er en omprioritering af pladsen om læ, så vi får et sted at hænge vores våde sejlertøj uden at det drypper på kortbordet, som det har været tilfældet hidtil. Afskærmningen mellem de to ting består i det halvskot, jeg lavede i januar, men da det vil resultere i en deling af koøjet og da der vil komme til at hænge tøj foran det meste af det, har vi valgt at blænde det af.

Når så stor en "lap" skal svejses i, er der en stor risiko for at stålet vil slå sig pga. den varmeudvikling som svejseriet udvikler. Det er der forskellige metoder til, om ikke at undgå helt, så minimere, men vi måtte alligevel have hjælp til at få pladen til at blive helt jævn. Til det kan man bruge et simpelt men snedigt system. Grise! Ikke de gryntende af slagsen, men ekstra hænder om man vil. En slags omvendte skruetvinger som man svejser på og som ikke klemmer, men skubber/trækker emnet på plads.Det lykkedes over al forventing (ingen af os havde prøvet at bruge grise før!) og efter en omgang maling kan ingen længere se, at der engang har været et stort koøje her. Det er sgi da smart!

4 kommentarer:

 1. Det er skisme da et projekt, der giver gode erfaringer.

  SvarSlet
 2. Genialt - nu haaber jeg saftsuseme det holder vand!

  SvarSlet
 3. >Sifka
  Vi lærer virkelig mange ting. Også ting, som jeg håber, vi aldrig får brug for igen ;-)

  SvarSlet
 4. >Tina
  Det skal nok holde :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!