21.7.09

Sommerfuglefangst

Citronsommerfugl

Dukatsommerfugl

Græsrandøje

Perlemorsommerfugl

Fredag tilbragte jeg nogle solrige stunder med at fange sommerfugle. Ikke med net, men med kameraet. Det er ikke let uden teleobjektiv eller makrolinse, men så meget desto større begejstring, når det lykkes nogenlunde.

26 kommentarer:

  1. Imponerende billeder, du har taget helt uden kunstige hjælpemidler! Og det glæder mig, at du nøjedes med at fange dem med linsen :-)

    SvarSlet
  2. Hvor er de smukke, Lotte - de billeder er da helt igennem vellykkede :-)

    SvarSlet
  3. Du er dygtig :-D
    Hvor er de smukke!

    Jeg øver mig lidt i danske grøftekantsblomster og græsarter. Det er så hyggeligt.

    SvarSlet
  4. Og vi andre nyder din jagt :-) og hvor er det dejligt at læse om genopladningen af batterierne :-)

    SvarSlet
  5. Hvor er de fantastisk smukke

    SvarSlet
  6. FANTASTISKE billeder. Det er ikke altid nemt og når man ikke har en supermakro linse kan det være direkte umuligt. Jeg er især vild med billedet af dukatsommerfuglen op mod det grønne. Mine børn fanger sommerfugle med net men vi sætter dem nu fri igen med det samme så jeg tænker at det nok går.

    SvarSlet
  7. Wauw, sikke dejlige billeder, Lotte, jeg ved, hvor svært det er - men samtidig er det den dejligste beskæftigelse at fotografere sommerfugle ;-)

    SvarSlet
  8. >Uffe
    Det eneste jeg har gjort er at beskære billederne :-)

    SvarSlet
  9. >Liselotte
    TAK! Du kan jo det der med billeder...jeg øver mig bare.

    SvarSlet
  10. >Vita
    Det varmer mit botanikerhjerte at du hygger dig med at bestemme de vilde blomster!

    SvarSlet
  11. >Lene
    Tak - jeg nød den sørme også selv :-)

    SvarSlet
  12. >Mette
    Velkommen til her på bloggen :-)
    Jeg synes også selv, de er blevet ganske hæderlige. Men motiverne har selvfølgelig også en hel del af æren.

    SvarSlet
  13. >Marina
    Jeg tror også nok at det går, når de sættes fri igen - ihvert fald, hvis ikke man fingererer for meget ved dem, så de mister for mange af de små hår på vingerne (det som mange tror er 'støv').

    SvarSlet
  14. >Madame
    Jeg vidste, at en naturfotograf som du ville være enig med mig i, at sommerfugle er skønne som fotografiske objekter. Og til blot at betragte i deres rette element selvfølgelig.

    SvarSlet
  15. Hvor er det vildt og fantastisk fanget med dit kamera og så lige det at du kan slynge deres navne ud. Jeg bøjer mig i sandet og er stolt over at kede dig:-)

    SvarSlet
  16. >Shabby
    Jeg kendte navnet på Citronsommerfuglen og Dukatsommerfuglen - de andre to var jeg nødt til at tjekke. Og jeg ved stadig ikke hvilken slags Perlemorsommerfugl der er tale om ;-)

    (Og så håber jeg, du mener 'kende' - selvom det andet er en ret sjov ting, at sige. Men altså, du keder mig i hvert fald langt fra!!!)

    SvarSlet
  17. Virkelige gode billeder. Du er dygtig til at fange dem og så uden teleobjekt.

    Selv er jeg ikke så pjattet med sommerfugle. De er fine at kigge på, men må ikke komme for tæt på. Slet ikke natsværmer, dem kan jeg virkelig ikke lide. Lyden i en lampe, der pulser de sådan.

    SvarSlet
  18. >Marianne
    Jeg elsker sommerfugle. Og natsværmere. I det hele taget er der vist ikke noget levende væsen, jeg er decideret bange for. Der er væsener, man bare skal holde sig på afstand af, som skorpioner, giftslanger, sultne løver og den slags - men sommerfugle...nej de generer mig ikke :-)

    SvarSlet
  19. >Fru Green
    Ja, naturen byder på mange små vidundere.

    SvarSlet
  20. Der er grund til at være på vagt over for sommerfugle, der hedder Jesper, som kommer fra Utopia og har rengøringsvanvid.

    SvarSlet
  21. Der kan være flere slags vanvid end rengøringsvanvid forbundet med gamle rock og rul sommerfugle, f.eks. storhedsvanvid og perverteret narcissisme. Det sidste er især kendetegnet hos dem, der samarbejder med kriminelle fraktioner f.eks. visse DJs og andre hos en stor dansk public service virksomhed, der ikke respekterer almindelig dansk lovgivning vedrørende almindelige menneskers ukrænkelige ret til et privatliv uden indblanding og kommentering. Det kan også give sig udslag i at de har en vanvittig forestilling om, at det skal være så ondt før det kan blive godt. "Den slags sommerfugle" er simpelthen ikke rigtig kloge og der kan ikke advares nok mod dem.

    SvarSlet
  22. Og så har jeg endda ikke nævnt den kompromittering og kriminalisering af magthaverne, som "sommerfuglenes" voldsudøvelse medfører!

    SvarSlet
  23. http://www.tveskov.com/blog/2007/09/er-blogluder-dot-dk-taget.htm

    SvarSlet
  24. Blogprostitution er ondskab, men heldigvis gennemskueligt så man ved hvem man ikke kan stole på.

    Fælles for blogludere er, at deres kunder som regel består af mænd, der hader kvinder og som har et kompleks overfor kloge kvinder, kvinder der hævder sig på andre kvinders bekostning eller gemene hyklere, der vil ofre andre kvinder. Eller kunderne kan også have en gemen politisk agenda med tæskeholdsmetoder.

    Både Lotte og Liselotte er blogludere for kriminelle hyklere, der bruger ulovlige overvågningsmetoder og spreder manipulerende møg i bloguniverset. De er akkurat lige så kriminelle som deres kunder.

    SvarSlet
  25. At være det, som Tveskov kalder en blogluder, forudsætter at man blogger for penge. Jeg har aldrig tjent så meget som en flad fregne på min blog.

    SvarSlet
  26. Betaling for "talerørstjenester" kan vel også afregnes i andet end "flade fregner" lille hellige knotte lotte.

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!