10.6.12

Brød uden ovn

I dag har jeg prøvet noget nyt. Jeg har bagt brød uden at bruge en ovn. Og resultatet er slet ikke så tosset, hvis jeg selv skal sige det, så det er bestemt ikke sidste gang, jeg kaster mig ud i det projekt.
Vi har godt nok en lille gasovn ombord, men den giver kun undervarme og jeg har i årenes løb udviklet lidt af et had/kærlighedsforhold til den. Forstå mig ret; jeg vil ikke undvære den, men det langtfra altid, jeg er helt begejstret for resultaterne, den kan præstere. Specielt, når det drejer sig om bagværk.
Så i dag besluttede jeg mig for at teste vores lille Omnia.


En Omnia er en ovn, man kan sætte direkte på komfuret - måske har du hørt den omtalt som en "dåseovn"? - og dens konstruktion sørger for, at der både skabes under- og overvarme (læg mærke til, at dagens brød også har fået farve ovenpå). Grundlæggende kan man tilberede alt, hvad man ellers ville lave i en konventionel ovn, i en Omnia, men det er klart, at pladsen er en begrænsende faktor, så lammekøller og den slags voluminøs gastronomi kan det ikke blive til. Men ellers er det kun fantasien, som sætter grænser.
Og en ekstra bonus er selvfølgelig, at gasforbruget til et brød bagt i Omnia er langt mindre end til et tilsvarende brød bagt i vores gasovn. Bagetiden er mere eller mindre den samme, men blusset er skruet helt ned.


Efter 35 minutter blev resultatet afsløret.


Et voilà, en gigabagel har set dagens lys ombord. Det bliver ikke sidste gang.

2 kommentarer:

  1. Hej Lotte, har ikke kommenteret foer, men har laest med i et stykke tid nu :-) Den omnia ser ret smart ud! Vi har ogsaa gasovn med bundvarme som brankede kager etc i bunden indtil jeg fandt et trick med at have en pizza sten paa nederste rille (paa theboatgalley.com)! Saadan en fordeler varmen meget bedre og extra bonus er sproed pizza. Maaske kan du ogsaa bruge tricket.

    SvarSlet
  2. Hvor er det flot! Det glæder mig virkelig at du har købt en Omnia! Den er meget flot (selv om den ikke har en marieglas-rude) og brødet er endnu flottere!!!

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!