5.6.13

A for Alternativer


Gennem næsten syv år var jeg i gang med at forberede en jordomsejling med min daværende kæreste. Dagen før planlagt afgang i juli 2012 blev eventyret afblæst, da skipper bragte vores forhold til brat ophør. Alt det er historie. Men min drøm om at sejle langt, om at opleve landkending på eksotiske kyster fjernt fra kommercielle flyruter, om at opleve de store ocaners dybe blå, den drøm døde ikke, blot fordi denreelle plan gjorde det. Så jeg har været nødt til at tænke i alternativer.
Og den danske båd, Orbit, danner nu rammen om en alternativ udgave at min drøm. Jeg gik ombord d. 13. maj 2013 med udsigt til fire måneders Stillehavssejlads og alt hvad der hører livet som langturssejler til. Bl.a. at man altid skal være indstillet på, at planer kan ændres. At der tit må findes alternativer til det, man troede, man kunne/skulle/ville. For planer ændrer sig. Helt konkret er det ofte, fordi vejret viser sig at byde på alternativer til det, man havde lagt sin kurs og sin plan efter. Og fordi vinden og bølgerne rangerer langt over os i hierarkiet til søs, ja så er det ikke sjældent dem, som sætter dagsordenen for vores færd.
Jeg tror, det er sundt at være fleksibel i sin tankegang. Med et af tidens ”buzz words” at være omstillingsparat. Ikke at have sine planer så fastmejslede, at de bliver umulige at gennemføre, blot fordi omstændighederne ændrer sig. For livet ER foranderligt. Vi kan ikke forudse alt. Omstændigheder ændrer sig. Vi selv ændrer os. Og selvom bratte kursskift af og til kan føre meget smerte med sig, så ligger der jo også noget forjættende i forandringen. Chancen for at skifte spor, for at forny, for at starte på en frisk, for at opleve alternativerne. Og jeg må sige, at Orbit allerede nu har vist sig at være et strålende et af slagsen.

Hermed en invitation til at følge med her på bloggen mandag, onsdag og fredag, hvor jeg de kommende måneder vil gøre mit til at give jer et A-Å indblik i livet som langturssejler.  

9 kommentarer:

 1. Det vil jeg glæde mig til!

  SvarSlet
 2. Jeg sidder klar her bag skærmen :-)

  SvarSlet
 3. Livet er en rejse Lotte.. en af de bedre

  SvarSlet
 4. 7år, det lyder helt bibelsk, "7 år for Lea". Heldigt for mig at vi fik mødt hinanden ved et blog-træf i København.

  Det glæder mig at lysten til at opleve og forske i en større del af verden ikke døde med det skæve parforhold - heldigvis ikke. Selvfølgelig er vind og bølger altafgørende, når man står på et skib - 40' er ikke større end en stillehavsdønning! Jeg håber at du senere kommer en tur med Nordkaperen og/eller andre skibe, som giver mulighed for langtursejlads. Og jeg bliver ikke forbavset, om der er en mere ægte kærlighed, der venter på dig.

  SvarSlet
 5. birger Andersentorsdag, 06 juni, 2013

  Og husk nu at 15. juni er en speciel dag.
  Dannebrog, kolonihaveloven og (?)'s fødselsdag.
  Håber at I flager helt derude på det dybe vand.

  SvarSlet
 6. Det lyder da spændende, jeg vil ihvertfald følge dig. Selvom jeg bliver søsyg af en kop vand, så synes jeg stadig det er spændende at høre om dit eventyr :-)

  SvarSlet
 7. Også jeg følger med :-)

  SvarSlet
 8. Kære Lotte og besætning
  Lyt til denne vise, som supplere Lottes tekst.
  http://www.youtube.com/watch?v=A_zGsBFlDe8

  Kærlig hilsen LaOfficina Birger

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!