18.3.10

Facebook Password Reset Confirmation - mail med virus i omløb

I forgårs læste jeg i Børsen, at der hele tiden kommer nye og mere aggressive computervira og trojanske heste til. Mange af dem er møntet på fishing, altså på at fiske dine private koder til fx netbank – og det er jo ikke videre betryggende. I dag finder jeg så (i mit spamfilter heldigvis) en mail, som lugter langt væk af noget, jeg skal passe på. 
En hurtig googling bekræfter mistanken. En ny virus spreder sig gennem sociale netværk, denne gang via Facebook. Denne virus - kaldet Bredolab - maskerer sig selv som en "Password Reset bekræftelses e-mail," som virker som om den kommer fra Facebook, og indeholder en fil, der hævder at indeholde et nyt password.
Denne fil er i virkeligheden en trojansk hest, der vil hente en masse grimme filer fra internettet og inficere din computer med dem.  Bredolab downloader og kører filer fra internettet, som f.eks uregerlige anti-spyware. Hyggeligt ikke?
Der er én måde at undgå dette: Hvis du ikke har anmodet om din adgangskode fra Facebook, er der ingen grund til du skal få en ”nulstilling af adgangskode bekræftelses”-mail, så undlad at åbne den. Yderligere, selv om du skulle have anmodet om den, ville Facebook ikke sende din nye adgangskode som en vedhæftet fil.

Og husk at google google google, hvis du er den mindste smule i tvivl. Det gælder også for hoaxes som den med den gratis mobiltelefon, powerpointpræsentationen med matrixen og postkortet fra Hallmark, som jeg alle har skrevet om tidligere. Det kan bare ikke siges tit nok.

Og så vil jeg i øvrigt gerne anbefale opdaterdinpc.dk, hvis du har en intention om at passe på din computer og dine filer, passwords og fortrolige oplysninger.

6 kommentarer:

 1. Helt enig med Lotte :-) For øvrigt et godt tip hvis man er den mindste smule i tvivl: copy/paste noget af teksten ind i google og tilføj ordet 'hoax'.

  SvarSlet
 2. Det er godt du mnider os om det, Lotte - tak for det! Jeg hørte et indslag i radioen om, at vi skal sørge at have opdateret vores pc hele tiden - men i realiteten er det umuligt at følge med, fik man at vide. Et antivirusprogra som fx Norton giver en god beskyttelse, synes jeg. Det er også det, min arbejdsplads bruger.

  SvarSlet
 3. Åhh, hvor bliver jeg dog træt i hovedet og kan slet ikke forliges med, at nogen synes det er sjovt at ødelægge noget for andre..igen overvejer jeg at slette min profil, men hvorfor skal jeg lade mig tyranisere?? øvøvøv

  SvarSlet
 4. >Zakia
  Velkommen her i kommentarfeltet!
  Tror det er en rigtig god idé, som jeg gerne lader gå videre. Jeg synes simpelthen, det er så irriterende at man år efter år modtager de samme hoaxes fordi andre i deres naive ønske om at gøre godt ender med at gøre skidt. Hvis bare de ville google inden de videresendte....

  SvarSlet
 5. >Madame
  Et godt antivirusprogram er guld værd, men det er ikke altid nok. Man er også nødt til selv at udvise en god portion skepsis, fx overfor mails som den jeg her beskriver.

  SvarSlet
 6. >Anne
  Det er supertræls! Men det har altså ikke noget at gøre med, om du har en Facebookprofil eller ej. Der er bare så mange millioner, der har én efterhånden, at det for hackerne giver mening at sende en mail ud med den ordlyd som får modtageren til at tro, at der drejer sig om noget officielt fra FB.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!